LIGHTROOM BAZE EP. 1 : Introducere in Lightroom
Indiferent ce program pentru editarea foto alegi, trebuie sa stii cateva lucruri despre acel soft. Istoria si evolutia acestor programe de editare fotografica iti va spune care este cel mai practic, util sau care va fi mereu updatat si imbunatatit constant.
%editare foto%, %lightroom%, lr, %program editare%, incepatori, elemente de baza, foto, poze, fotografie
16736
post-template-default,single,single-post,postid-16736,single-format-video,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

LIGHTROOM BAZE EP. 1 : Introducere in Lightroom

25 oct. LIGHTROOM BAZE EP. 1 : Introducere in Lightroom

De ce Lightroom-ul?

Indiferent ce program pentru editare foto vrei sa folosesti, ar trebui sa stii cateva lucruri despre acela. Istoria si evolutia unui anumit programelor de editare fotografica iti va spune care este cel mai practic, util sau care va fi mereu updatat si imbunatatit constant.

Daca faci primi pasi in editare, este foarte posibil sa fii tentat sa te duci catre programele simple (ex: cele vin cu aparatul foto), insa in timp vei simti nevoia de ceva mai mult si vei incerca sa le inveti pe cele mai complexe, cum ar fi photoshop-ul. Vei descoperi insa in cel mai scurt timp ca acesta, desi este cel mai cunoscut program pentru editarea foto, este greu de invatat si de inteles si poate nu esti dispus sa petrecei prea mult timp invatand.

In aceasta serie de tutoriale destinate editarii foto, vom vorbi despre Lightroom, un competitor foarte puternic dar mult mai practic al Photoshop-ului.

Pentru cine este LIGHTROOM?

Lightroom-ul este destinat acelor fotografi care nu vor sa petreaca prea mult timp editand o singura fotografie si care vor sa isi faca repede editarile de baza. Este un program destinat exclusiv fotografilor si vine cu o multime de facilitati care tin de organizarea fotografiilor, editarea, exportul si afisarea lor.

Ce este LIGHTROOM?

Este o mixtura de programe de modificare si editare foto, gestionare a fisierelor, manipulare, structurare a imaginilor, web design, etc. Toate aceste programe vin doar cu acele parti utile pentru un fotograf si sunt structurate in module cu interfete asemanatoare, astfel incat curba de invatare sa fie foarte abrupta.

Cat de practic este LIGHTROOM?

Procesul de editare foto in lightroom este foarte fluid si intuitiv. Functiile de strcuturare si organizare a fotografillor il fac un program ideal pentru fotografii care vor sa aibe o gestiune clara a fotografiilor. Acesta vine cu functii de geotag-ing, posibilitate de export pentru web, creare de slide-shouri, galerii foto, posibilitatea structura exportul si multe altele.

Ce resurse consuma?

Scopul lightroom-ului este de a oferi un flow cat mai fluid si functioneaza pe principiul de multi task-ing , ceea ce insemna ca iti va permite folosirea simultana a mai  multor procese. Aceasta functie de multi task-ing trebuie sustinuta de un calculator care sa detina suficient RAM ( 8-16gb) dar si un procesor cu multi threading cum ar fi procesoarele intel i3, i7  (i5 are functia de multi thread doar pentru laptop-uri) . Daca vrei sa afli mai multe despre constructia unui calculator pentru editare foto vezi episodul dedicat acestui topic

In episoadele urmatoare vom face o mica introducere pentru Lightroom, si vom explica pe scurt structura lui si modul in care iti poti edita fotografiile simplu si rapid.

prezentare lightroom

 

In urmatorul episod vei gasi o scurta prezentare a interfetei.

Facebook Comments