Tilt-Shift Photography sau Fotografia in miniatura
Tilt-Shift photography este un tip de fotografie unica si creativa in care prin modificarea planurilor dintre senzor si elementele obiectivului duce la corectarea perspectivei sau crearea efecturlui de miniatura
dslr, obiective, senzor, tehnica foto, fotografie, fotografi
16283
post-template-default,single,single-post,postid-16283,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Tilt-Shift Photography – Tehnici foto clasice

09 sept. Tilt-Shift Photography – Tehnici foto clasice

Tilt-Shift Photography  

este un tip de fotografie unica si creativa in care prin modificarea planurilor  dintre senzor si  elementele obiectivului duce la corectarea perspectivei sau crearea efecturlui de miniatura.

Inca din denumirea lor, ne dam seama ca obietivele tilt and shift fac doua lucruti : modifica ungliul si planu lentilei. Aceste propietati ajuta atat din punct de vedere creativ ca si practic.

 

 

 

Desi lentilele Tilt-shift sunt cunoscute de cei mai multi pemtru efectul de miniatura, contructia lor aparte a aparut ca o nevoie a fotografilor;in special de arhitectura;  de a mentine un plan de clar perpendicular pe  sol chiar daca aparatul este inclinat. Acest lucru ajuta si ma corectarea perspectivei.

 

 

Efectul de miniatura se obtine facand opusul corectie de perspectiva: Planul sezorului ramane perpendicular pe sol si orice miscare din planul lentilei va duce la obtinerea unui efect de miniatura.

Efectul de tilt & shift se poate obtine folosind mai multe metode: Obiectiv tilt & shift,Adaptor tilt & shift , Folosind un burduf. (desi exista si alte metode ce presupun detasarea lentilei, nou nu le recomandam)

 

Mai jos poti gasi cateva imagini tilt-shift photography sau fotografia in miniatura pe care noi le am conisderat foarte reusite:

Romania

Romania

Vesuviano – Nicola De Pisapia

Venice

Gara in miniatura

Gara in miniatura

viata la tara

viata la tara

Iarna pe munte

Iarna pe munte

A small world

A small world

Terminal aéroport

Terminal aéroport

Tikal

Tikal

Oras

Pod si rau

Pod si rau

attle

Ship

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scari

Shari

 

Vezi si Motion Blur Photography sau Black and White Photography

Facebook Comments