Presets Lightroom pentru o editare foto simpla si rapida a fotografiilor
Pachetul contine presets pentru lightroom: ai un workflow pentru o editare foto simpla si rapida a fotografiilor tale. Le poti utiliza chiar si ca amator sau cunoscator in fotografie.
presets, lightroom, editare, foto, workflow, incepatori, fotografi, preset workflow, workflow de editare,
17894
post-template-default,single,single-post,postid-17894,single-format-video,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

FT LIGHTROOM PRESET WORKFLOW

10 ian. FT LIGHTROOM PRESET WORKFLOW

 

– Lightroom Preset Workflow –

 

workflow pentru o editare simpla si rapida a fotografiilor

De cand am pornit proiectul FT am fost rugati sa facem un set de preset-uri pentru Lightroom. Nu am vrut insa sa facem doar o serie banala de preset-uri care sa se aplice doar pe un anumit tip de fotografie.

Majoritatea preset-urilor pe care le gasiti pe internet sunt create pentru tipul de fotografie pe care sunt exemplificate, si mai mult ca sigur aplicarea lor pe alte fotografii care au alt tip de expunere si contrast va duce la un rezultat cu totul diferit fata de cel asteptat.

Din acest motiv, de cateva luni am inceput sa pregatim acest pachet Preset Workflow pentru Lightroom. Este usor de utilizat si a fost contruit ca o serie de pasi cursivi ce te vor ajuta in editarea foto indiferent de stilul si nivelul de cunostinte avute ca si fotograf.

Lightroom Preset Workflow v1.0

Pachetul contine 250 preset-uri organizare 3 categorii:

  • Preset Workflow – O serie de preset-uri intuitive care te vor ajuta sa iti pregatesti Preset-ul personalizat. Vei gasi aici 12 seturi de preset-uri cu tool-uri de verificare, preset-uri de corectie dar si creative. In baza acestor seturi am creat 20 de exemple de preset-uri custom ce pot  fi aplicate instant pe imagine.
  • Brush Presets – O serie de 14 brush-uri pentru corectii de ten, dodge & burn, sharp, etc,
  • Export Presets – O serie de 8 template-uri specifice scopului final al imaginilor: Facebook, Print, e-Mail, etc.

Preset-urile tip workflow sunt create in asa fel incat sa duca la un proces de editare  fluid,  non-distructiv si usor de urmarit.  Cum procesul editarii nu este unul liniar, pe tot parcursul acestuia vei putea reveni la oricare dintre etapele parcurse, astfel incat sa ajungi in cel mai scurt timp la preset-ul dorit.

Folosind acest Preset Workflow vei putea obtine sute de variatii de preset-uri personalizate pe imaginile si stilul tau de fotografiere.

Lightroom Presets variations


Preset-urile sunt aranjate in grupuri/etape cu  denumiri intuitive, astfel incat sa ajungi usor la rezultatul dorit.

Fiecare grup este alcatuit din etape interschimbabile si resetabile, oferind libertate de miscare printre preset-uri. Modificarile facute in fiecare grup se pot inlocui intre ele si nu vor influenta efectul preset-urilor din celelalte grupuri.

Lightroom Preset Workflow

 

Din acest Preset Workflow, se poate descarca GRATUIT folderul FT-11 Custom Preset in care vei gasi 20 de preset-uri instante create folosind acest pachet. Acestea sunt 20 de variatii care dovedesc versatilitatea acestui pachet. Preset-urile din acest grup sunt rezultatul final al mai multor etape consecutive din acest pachet workflow.

Free Lightroom Presets


Pentru cei ce vor sa faca retusare de portret in lightroom, preset-urile FT-00 Tools vor face ca intreg procesul de retusare sa fie mult mai simplu dar si mai rapid, oferind posibilitate de a verifica fiecare detaliu din imagine. Filtrele combinate cu tool-uri de corectie si brush-urile custom te vor ajuta sa ajungi la rezultatul dorit.

Brush-urile iti vor oferi controlul necesar pentru a lucra local si scoate astfel in evidenta acele detalii importante pentru imagina finala. Deasemenea, te vor ajuta sa faci corectii ale tenului, sa scoti in evidenta detaliile ochilor, sa adaugi mai mult sharpness local si sa lucrezi simplu si rapid cu dodge&burn.


 

Template-urile de export te vor ajuta sa exporti fotografiile in functie de scopul lor final. Imaginile exportate astfel din Lightroom vor fi ready to go  🙂 si redenumite pentru a avea o evidenta clara a exporturilor facute.

Lightroom Export template


Update : 31.01.2016 Lightroom Preset Workflow v2.0

In baza feedback-ului primi de la utilizatori am adaut inca doua foldere in pachet:  FT-12 Retro Cross Process Effects si  FT-13 Film B&W Simulation

FT-12 Retro Cross Process Effects contine 19 preseturi cu simulari de film si polaroid

 

Folder-ul FT-13 Film B&W Simulation contine 12 simulari de film alb negru 

 


 

FT Lightroom Preset Workflow este compatibil cu Lightroom 5/6/CC

Preset-urile instante din ultimul folder al pachetului, FT-11 Custom Preset, se poate descarca GRATUIT din sectiunea de DOWNLOAD.

INSA, sustinand munca echipei Foto-Tutoriale printr-o donatie de 33 euro poti beneficia de INTREG PACHETUL Preset Workflow.

Dupa efectuarea donatiei folosind PayPall vei primi un mail automat cu link-ul de download.

Daca doriti sa faceti donatia folosind virament bancar, o puteti face in contul Asociatiei Photo Creative : RO92 INGB 0000 9999 0516 1983 cu descrierea platii : “DONATIE LR NUME PRENUME – ADRESA DE MAIL ” . In urma viramentului de 150RON, trimite un mail la fototutoriale@gmail.com cu titulul “DONATIE LR  – NUMARUL TRANZATIEI”. (termenul de livrare al pachetului via e-mail este de 24-48h dupa confirmarea tranzactiei)

Daca ai sugestii pentru alte tipuri de preseturi care ar putea sa te ajute in activitatea ta, nu ezita sa ne trimiti ideile tale.

Ghid de instalare il puteti gasi accesand acest link.

Facebook Comments