Tutoriale FOTO | Canon G1X Mark II review
recenzii, articole si tutoriale despre fotografie si editare
tutoariale foto, editare ,retusare foto, fotografie, articole, blog, foto, aparart, dslr, obiectiv, accesorii, trepied, ISO, expunere, viteza de expunere, diafragma, photoshop, lightroom, program editare, incepatori, amatori, cursuri gratuite, online
18329
post-template-default,single,single-post,postid-18329,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Canon G1X Mark II review

12 aug. Canon G1X Mark II review

Review despre Canon G1X Mark II

Timp de doua saptamani m-am imprietenit cu G1X Mark II si pot spune ca mi-a lasat o impresie buna deoarece…

… are cam tot ce ii trebuie unui aparat foto, compact, care se adreseaza amatorilor; iar ca sa nu va plictisesc cu povesti o sa scriu pe scurt impresiile mele despre el.

Incep cu o poza, ca sa stim cu totii pe cine barfesc.

canon g1x review

Canon g1x Mark II

Primul lucru de care te indragostesti este faptul ca are o husa de piele foarte cool, dar apreciez ca este mic si relativ usor pentru “inteligenta” lui. Chiar daca este un aparat compact, dimenisunile sunt impresionant de mici. Obiectivul nedetasabil nu iese foarte mult in exterior iar butoanele sunt bine pozitionate atat pentru navigarea in meniu sau pentru ajustarea setarilor. As mai adauga vizorul optic ce este detasabil (o raritate as zice).

Un lucru de care am avut mereu grija, dar prinde iti prinde bine ca si obicei, a fost sa am mereu snurul de protectie pus pe mana deoarece spatiul de prindere este relativ mic, daca nu ai o mana de domnisoara iti va fi cam frica sa nu scape 🙂

Ca sa le luam pe rand:

1. Meniul : mai simplu de atat nu se poate! Trebuie sa recunosc ca m-am chinuit sa gasesc setarea de wi-fi pentru transferul pozelor din aparat in telefonul mobil , INSA era mai simplu daca stiam ca are buton dedicat pentru asta. In rest, meniul este intuitiv.

2. Moduri de fotografiere: semiautomat si manual, dar si doua pe care le poti personaliza. Daca te simti artist pe moment, poti incerca si filtrele pentru editare, care sunt in numar suficient – mie mi-au placut.

3. Calitatea pozelor: aici sunt multe de spus insa… IMPECABIL, pentru un compact! Dispune de un procesor de 1,5″ (cu 20% mai mic decat APS-C), o diafragma deschisa (2.0-3.9) care isi face treaba foarte bine, o plaja focala destul de extinsa (24-120mm) iar ISO te ajuta mai mult decat e cazul, pentru un compact.

Am testat pe cat de mult modul macro, zoom-ul, fotografia pe timp de noapte, ISO ridicat (6400), focalizarea, calitatea filmarii – la toate consider ca a facut treaba buna (iti poti face o parere din poze).

Ah, un lucru fain este ca se pot ajusta setarile de diafragma/timp de expunere din rotitele de pe obiectiv, iar asta imi pare foarte chic.

4.Ecranul: este unul rabatabil la 180 grade (doar in sus) si deasemenea are functie touchscreen. Te poti juca cu el ca un copil.

5. Bateria: nu pot spune ca sunt dezamagit deoarece are o autonomie bunicica, insa ai grija ca daca prima linie din cele 3 s-a consumat, ar trebui sa te pregatesti sa cauti o priza, urmatoarele 2 vor mai face pana in 100 de poze.

In mare consider ca este un aparat peste medie. Satisface pe deplin cerintele unui amator iar pe un fotograf profesionist chiar il poate incita in a-i descoperi limitele.

Mai jos este o galerie cu poze facute in situatii diferse.

Enjoy!

Facebook Comments