LIGHTROOM BAZE Ep. 3 - Cum sa iti creezi un catalog in lightroom
Lightroom este deosebit de celelalte programe de editare foto, prin faptul ca structura sa este bazata pe cataloage. Afla cum se creaza, ce este si cat spatiu ocupa un catalog Lightroom
lightroom, catalog, interfata, incepatori, program editare foto
16727
post-template-default,single,single-post,postid-16727,single-format-video,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

LIGHTROOM BAZE Ep. 3 – Cum sa iti creezi un catalog in lightroom

25 oct. LIGHTROOM BAZE Ep. 3 – Cum sa iti creezi un catalog in lightroom

Crearea unui catalog in Lightroom

Lightroom este deosebit de celelalte programe de editare foto, prin faptul ca structura sa este bazata pe cataloage.  Aceasta structura permite editarea non-distructiva a imaginilor dar si posibilitatea de a reveni in orice moment la imaginea initiala si corecta editarea.

Ce este un catalog de Lightroom?

Catalogul este o serie de fisiere si baze de date care pastreaza toate informatiile si modificarile efectuate in program.  In fiecare fisier creat pentru un catalog va exista un executabil de Lightroom care va deschide catalogul respectiv.

creare catalog lightroom fisiere

Ce spatiu ocupa un catalog?

Volumul unui catalog este determinat de cata informatie va pastra. In episodul de inport vom  vedea ca putem sa generam previews si smart previews iar aceste informatii vor influenta dimensiunea catalogului. Un catalog cu toate preview-urile generate si editarile facute pe imagini poate ocupa echivalentul a 10-15% din volumul fotografiilor importate.

Cate fotografii poate contine un catalog?

Catalogul de Lightroom poate tine sute de mii de imagini, insa limitarea teoretica este data de volumul bazei de date a catalogului.  Limita teoretica a bazei de date SQlite este undeva la 130tb.

Cate cataloage ?

Numarul cataloagelor este determinat de modul de lucru al fiecarui utilizator. Poti sa ai un catalog mare in care sa ai toate fotografiile personale sau sa ai cate un catalog pentru fiecare set de fotografii in parte (ex: evenimente, editari pentru clienti fotografi).

Se poate copia informatia dintr-un catalog in altul?

Teoretic da, practic nu recomandam.

In episodele urmatore vom vedea cum se importa fotografiile intr-un catalog, cum se organizeaza fotografiile intr-un catalog si cum editam fotografiile in lightroom.

Daca ai orice intrebare, sugestie sau propunere ne poti lasa un mesaj pe pagina principala in sectiunea de mesaje

Facebook Comments