Aparat dslr sau compact ?
La ce aspecte trebuie sa fii antent cand iti cumperi un aparat foto, fie DSLR fie Mirrorless sau compact. Pana la urma lucrurile sunt simple, cumperi ce consideri ca iti este necesar. Pe scurt, un fotograf de profesie va cumpara ultimul model de DSLR, un amator va alege un compact sau varainta entry-level iar un clator, cu siguranta va apela la ceva simplu...SAU NU :)
dslr, incepatori, compact, diferente, fotografie
15184
post-template-default,single,single-post,postid-15184,single-format-video,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Alegerea aparatului foto

10 nov. Alegerea aparatului foto

Cata bataie de cap este in alegerea

aparatului foto…

..fie ca ne place fotografia fie ca il vrem pentru concedii mereu avem aceasta problema : Ce sa iau in calcul in alegerea aparatului foto?!

Alegerea aparatului foto, si  nu ma refer in special la cele DSLR ci si cele Mirrorless sau clasice, este determinata de mai multi factori, insa trebuie sa aveti in vedere doar 3 aspecte pro si 3 contra la achizitia acesteia; din puctul nostru de vedere :

Aspecte PRO:

  • ISO – cu cat valoara acestuia este mai mare te va ajuta mai mult in conditii de lumina slaba.
  • Generatia – tehnologia de ultima ora intodeauna este mai buna, asta inseamana ca si pozele tale vor avea o calitate mai buna, chiar daca aparatul foto nu este unul de top.
  • Brandul – in general se aleg brenduri cunoscute (iar ordinea nu este importanta! :Canon, Nikon, Sony) deoarece iti va fii mult mai usor pe viitor in achizitionarea de accesorii, fie SH fie noi, se gasesc mai usor.

 

Aspecte CONTRA:

  • MPX – 10 mpx sunt mai mult decat suficient pentru editare si prezentare, asta daca prezentarea nu vrei sa fie o imprimare pe un format A2.
  • Dimensiunea – in general aparatele foto DSLR sunt mai mari si mai robuste decat cele compacte datorita multiplelor avantaje oferite, de la obiective interschimbabile la structura sa creeata pentru conditii extreme. Important este sa sti pentru ce il cumperi!
  • Obiectivele kit – chiar daca “se dau la pachet” obiectivele kit nu au cea mai buna calitate, astfel este recomandat sa cumperi un singur obiectiv la inceput pentru a te obisnui, iar cu timpul, in functiie de necesitatile tale fotografice si posibilitatile financiare, sa alegi tipurile de obictive care ti se potrivesc.

Pana la urma alegerea aparatului foto tine strict de ceea ce iti doresti sa faci cu el, restul sunt detalii.

Citeste si Senzor APS-C sau Full Frame sau DSLR vs Compact

Facebook Comments