Tutoriale FOTO | Curs de editarea foto in Adobe Lightroom
recenzii, articole si tutoriale despre fotografie si editare
tutoariale foto, editare ,retusare foto, fotografie, articole, blog, foto, aparart, dslr, obiectiv, accesorii, trepied, ISO, expunere, viteza de expunere, diafragma, photoshop, lightroom, program editare, incepatori, amatori, cursuri gratuite, online
18506
post-template-default,single,single-post,postid-18506,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Curs de editarea foto in Adobe Lightroom

02 sept. Curs de editarea foto in Adobe Lightroom

Pasiunea pentru fotografie, indiferent de satisfactiile pe care ti le poate oferi, ca incepator te poate pune in situatii in care sa te simti stangaci. Inceputul este greu pentru oricine. Sunt momente in care te blochezi in functiile aparatului si momente in care nu stii cum, prin editare, sa scoti ce este mai bun din fotografi tale. Daca vrei sa te initiezi in aceasta parte secundara a fotografiei, anume editarea, te putem ajuta cu curs dedicat incepatorilor, care acopera atat parti teoretice cat si practice. Inainte de a face orice editate trebuie sa stii ce se intampla in spatele aparatului tau si care sunt functiile acestuia. In functie de nivelul la care te afli, iti vom explica notiunile necesare pentru a te asigura ca imaginile iesite din aparat vor oferi un suport bun pentru post editare. Vom vorbi despre  compozitie,  cromatica, tonuri,  workflow-uri si multe altele.

Lightroom-ul este destinat acelor fotografi care nu vor sa petreaca prea mult timp editand o singura fotografie si care vor sa isi faca repede editarile de baza. Este un program destinat exclusiv fotografilor si vine cu o multime de facilitati care tin de organizarea fotografiilor, editarea, exportul si afisarea lor.

Adobe Lightroom este o mixtura de programe de modificare si editare foto, gestionare a fisierelor, manipulare, structurare a imaginilor, web design, etc. Toate aceste programe vin doar cu acele parti utile pentru un fotograf si sunt structurate in module cu interfete asemanatoare, astfel incat curba de invatare sa fie foarte abrupta.

Acest curs este o mixtura de teorie, estetica si practica. Scopul lui este de face procesul de editare cat mai intuitiv si mai fluid.


Curs editare in lightroom

Vom aborda:

 • Workflow-uri  de management al fisierelor si workflow de editare.
 • Lighroom:
  • Crearea si gestionarea cataloagelor
  • Importul fotografiilor
  • Selectectii si indexare
  • Editarea fotografafiilor
   • Interpretarea imaginii, pentru a ne da seama ce trebuie sa facem in procesul de editare (cromatica, tonuri, contrast, etc.)
   • Crearea un proces de editare de bulk
  • Preseturi:
   • Importul preseturil
   • Crearea de preseturi
  • Exportul in functie de scopul final al imaginii. (rezolutie, profunzime de culoare, desitate a pixelilor, etc.)

Participantii la acest curs vor primi pachetul complet 2016 FT LIGHTROOM PRESET WORKFLOW.Cursul va avea loc in Bucuresti la studioul nostru de pe str. Mantuleasa.

Cursul se va desfasura pe durata unei singure zile, incepand cu ora 10:00 si va dura ~8 ore cu doua pauze a cate 30-45 min.

Fiecare grupa va avea nimim 5 / maxim 10 participanti, pentru a asigura o atmosfera relaxata si pentru a le da acestora ocazia de a pune toate intrebarile ce pot aparea de-a lungul cursului.

Pentru acest curs participanti vor avea nevoie de laptop si ~100 fotografii in format RAW selectate din portofoliu propriu.  La inceperea cursului monitoarele vor fi calibrate gratuit.


 

Costul acestui curs este de 200ron    (150ron pentru membrii Asociatiei Photo Creative) .

Pentru participarea la curs, confirmarea locurilor se va face dupa virarea unui avans de 50 Ron  sau plata integrala a acestuia in contul sociatiei Photo Creative RO92 INGB 0000 9999 0516 1983 cu descrierea platii : “Curs Lightroom  NUME PRENUME – ADRESA DE MAIL ”  .

In cazul neprezentarii la curs, avansul nu se restituie.

Dupa virarea avansului, completati formularul de mai jos.


16 Octombrie – Making of:

 


 

 

 

Facebook Comments