Motion Blur Photography | Tehnici clasice pentru fotografii reusite
Este o tehnica bazata pe un timp lung de expunere. Te incurajam sa folosesti acest tip clasic de fotografiere deoarece, personal, nu cred sa existe limite in fotografiile pe care le poti realiza.
timp de expunere, tehnica foto, dslr, incepatori
16298
post-template-default,single,single-post,postid-16298,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-theme-ver-5.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Motion Blur Photography | Tehnici clasice pentru fotografii reusite

08 sept. Motion Blur Photography | Tehnici clasice pentru fotografii reusite

Motion blur Photography

Este o tehnica bazata pe un timp lung de expunere. Te incurajam sa folosesti acest tip clasic de fotografiere deoarece, personal, nu cred sa existe limite in fotografiile pe care le poti realiza.

Efectul “Motion Blur” se realizeaza prin scaderea timpului de expunere. Daca nu prea vrei sa iti bati capul testand, poti apela la prietenul bun si priceput al fotografilor, Adobe Photoshop, care iti ofera cateva variante pentru realizeaza acestui tip de efect. Trebuie sa ai in vedere insa ca de multe ori rezultatul poate fi nenatural sau neprofesional.

Cum se realizeaza acest tip de fotografie:

  1.    scade timpul de expunere – efectul de blur apare ca urmare a unei expuneri prelungite a senzorului asupra subiectului, captand astfel mult mai multe “evenimente” care trebuie adaugate fotografiei finale. De exemplu daca vrei sa fotografiezi o masina in viteza va trebui sa utilizezi 1/1000, pentru a suprinde miscarea pasului unui om ai nevoie de cel putin 1/60.
  2.    cat de mare trebuie sa fie perioada de expunere – depinde si de cantitatea de lumina pe care o are mediul inconjurator (zi/nopate)
  3.    camera – pentru surprinderea efectului de blur este nevoie de miscare, fie mutarea aparatului foto fie miscarea subiectului.

Compensarea timpului lung de expunere cand avem prea multa lumina:

  1.     o diafragma mai mica – in cazul in care ai prea multa lumina ambientala, poti alege sa utilizezi o diafragma mai mica, in felul acesta poti compensa cantiatea de lumina, insa trebuie sa ai grija si la profunzimea de camp pe care o va crea acesta setare.
  2.     valoarea ISO – poate cel mai simplu ar fi sa uitilizezi o descrestere a valorii ISO, insa am preferat sa o trec ca varianta secundara deoarece nu multe aparate pot oferi valori ale ISO sub 100, astfel ca te va ajuta doar daca ai o “scula” profesionala 🙂

Mai departe te poti inspira din cateva fotografii si nu uita sa ne spui printr-un like daca articoul a fost util, doar asa putem sa scriem mai multe despre ceea ce te intereseaza.

Train

Train

children

Children

circle

Circle

biker

Biker

fire man

Fire man

wedding

Wedding

dance

Dance

whater

Whater

Night

Night

PS: Aici si aici poti gasi si cateva tutoriale despre realizarea fotografiilor Motin Blur atat in Adobe Photoshop dar si realizarea lor din camera.

PSS: Urmeaza Infrared Photography

Facebook Comments