Componetele si functiile la camera digitala dslr
Care sunt functiile si componentele unui aparat foto DSLR si cum se utilizeaza? Citeste despre fiecare parte si la ce te va ajuta in utlizarea camerei de fotografiat.
functii, camera foto, dslr, incepatori
15178
post-template-default,single,single-post,postid-15178,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Utilizare si componente la camere DSLR

functii_componente_utilizare_camera_dslr

06 nov. Utilizare si componente la camere DSLR

Camerele digitale de fotografiat de tip dslr nu sunt foarte diferite ca si componente si utilizare.

De cele mai multe ori vei gasi butonul declansator pozitionat în partea dreapta sus, spatele camerei va fi plin de butoane ce te ajută sa efectuezi setarile dar și un ecran LCD (dacă este cazul), la care mai adăugăm vizorul optic.

Butonul declanșator

La apasarea butonului imaginile vor fi captate fiind o componenta cu o utilizare usoara. In cazul in care exista o focalizare automată, apasarea până la jumatate a butonului va face ca focalizarea sa se realizeze iar la apasarea completă camera ta foto va realiza fotografia și o va stoca pe cardul de memorie.

Obiectiv

Poate cea mai importanta component a unei camera foto este obiectivul. Diferența între o camera foto DSLR și o camera compacta este faptul ca obiectivul poate fi schimbat pentru a satisfice cele mai exigente standarde. Ai ca varinante de utilizare un obiectiv grandgular pentru fotografia de peisaj dar la fel de bine si un teleobiectiv pentru captarea detaliilor de la distanță. O utilizare mai lejera o are un obiectiv zoom, unghiul de vizualizare se poate modifica fara a schimba obiectivul; iar cand se utilizeaza un obiectiv cu distanta focala fixa, un singur unghi de vizualizare va fi disponibil, dar diafragma maximă este de obicei mai mare decat cea de la zoom.

Bliț și patina suport

In general camerele foto conțin un bliț integrat care se activează în momemtul în care este necesar, dar cele cu pretenții dețin și o patină-suport pentru racordul bliț-urilor.

Vizor optic

Aflat în partea de sus a camerei, este una din cele mai bune funcții ale unei camera DSLR. Cu ajutorul oglinzilor imaginea din obiectiv este orientată în vizor iar orientarea în direcția dorită se face mult mai rapid. In plus, vizorul îți oferă informațiile referitoare la reglaje (punctele de focalizare, valoare ISO si valoare de compensare a expunerii).

Ecran LCD

Majoritatea camerelor au un ecran LCD, însa dimeniunea diferă destul de mult. Acesta poate fi folosit atat la vizualizarea imginilor captate dar si la efectuarea setărilor. Ultimile modele oferă utilizatorului și varianta de a vedea live ceea ce urmeaza sa fie fotografiat (funcția LiveView).

Butoane și conexiuni

Camera are destul de multe funcții ceea ce presupune si un nr mare de butoane.Cele mai importante fiind butonul de alimentare, butonul declansator si suita de butoane pentru reglarea functiilor de pe partea din spate. Deasemenea, depinzand insa de model, mai gasim conectori USB, HDMI dar si slot pentru card.

 

canon_face_back

Poti citi si despre DSLR vs camera compacta sau Senzor APS-C vs Full Frame

Facebook Comments