DSLR versus compact
Care este diferenta intre un aparat DSLR si un aparat foto compact.Calitatea superioara a DSLR este apreciata de fotografi mai ales la procesare (editare poze cu diferite programe). diferentele intre aparatele foto compacte si Sedinta foto de studio. Echipa FT se ocupă de o sedinta îndoit cu peruci, macheaj strident Si multe costume DSLR este destul de mare si poate fi obeservata numai dupa ce se utilizeaza ambele intr-un ritm ceva mai mult decat incepatoru
dslr, camera compacta, avantaje, dezavantaje, camere foto
15176
post-template-default,single,single-post,postid-15176,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

DSLR vs camera compacta

06 nov. DSLR vs camera compacta

Cele mai multe camere vandute in lume sunt compacte, deoarece doar cei care vor o calitate superioară a fotografiei sunt dispuși să înțeleagă un aparat DSLR.

Pentru cei care vor să cumpere un apart foto apare des întrebarea: “ Care este diferența între un DSLR și un aparat compact?! Ce să cumpar?!”, interesant este că această întrebare apare în general la amatorii entuziaști sau începatorii, doarece își doresc fotografii reusite din concediu, eventual printează cateva pentru a le face cadou sau le adaugă în album.

Este clar că un fotograf profesionist va alege un DSLR, pentru calatorie sau chiar și timp liber este posibil să aleagă un DSLR. Cel mai simplu ar fi sa te gandesti dacă îți dorești un aparat la preț redus și usor, este clar ca îți trebuie un aparat compact, toate celelete trăsături indică un aparat DSLR.

Calitate, viteza ,reglaje si alte functii

Camerele foto DSLR sunt concepute pentru a crea imagini cât mai bogate (calitatea imaginei), chiar dacă condițiile sunt groaznice. Deasemenea pornirea/oprirea, focalizarea, posibilitatea schimbării obiectivului pentru mai mult control asupra rezultatului final le ajută sa se diferentieze destul de mult de cele compacte.

In plus, și poate cel mai important lucru, este flexibilitatea de care dau dovadă în ceea ce priveste adaptabilitatea la cerintele utilizatorului (obiectivele ,update soft, accesoriile), astfel poate fi folosit foarte bine (corpul) o perioadă mai îndelungată decat un apart compact.

Avantajele si dezavantajele unei camera foto DSLR vs compacta

Avantaje DSLR :

Adaptabilitate – prin schimbarea obiectivului utilizat, aparatul DSLR poate acoperi o plajă imensă de situații spre deosebire de cea la care este limitat un point and shoot.

Calitatea superioară a imaginii. Aici nu voi spune decat că nu totul ține de magapixeli, ci de foarte mulți alti parametrii.

Control manual complex al setărilor, ceea ce permite lucrul si in conditii dificile.

DOF-ul (depth of field). Relativ ușor de obținut pe DSLR.

Dezavantajele unui DSLR fata de o camera point and shoot:

Complexitate – Asa cum spuneam mai sus, multitudinea de funcții și de posibilități poate descuraja un pasionat nerabdator.

Dimensiuni, greutate și zgomot – Un DSLR tinde să fie mult mai zgomotos, in timpul operarii, şi este mult mai mare si mult mai greu decât un point and shoot (numit uneori și “compact” tocmai din aceste motive).

Pret – Deși în ultima vreme preturile și pe această piata au ajuns la un nivel pe care orice pasionat il poate considera acceptabil (un DSLR entry-level e cam la același preț cu un poind and shoot de ultima oră). De asemenea această comparație e reală dacă vorbim de camere noi, însa și piața S-H oferă adeseori o alternativă.

dslr_vs_camera_compacta

 

Facebook Comments